torsdag den 21. maj 2015

Sådan vælger du den rigtige amme bh

Amme bh - de fleste nye mødre har brug for mindst én rigtig god amme bh, men udvalget er stort og hvad skal man vælge.

Overordnet er det vigtigt med følgende:

★Gå uden amme bh'er med bøjle, det kan stoppe mælkekirtlerne til og give dig brystbetændelse.
★Find en amme bh som sidder godt og omslutter hele brystet, så du ikke oplever, at noget trykker.
★Tag højde for, at dine bryster er størst i de første uger, når mælken er løbet til. Mælkeproduktionen stabiliserer sig ofte herefter og brysterne finder en mere "normal" størrelse igen. De fleste amme bh'er er dog lavet sådan, at skålen er meget fleksible og de kan vokse med dig, som brystet ændrer størrelse.

Hos Naturebaby har vi tre forskellige mærker og jeg vil forsøge, at give et overblik over dem alle.
Gelwire amme bh fra Carriwell
Gelwire amme bh fra Carriwell

Carriwell

Carriwell er et dansk firma, som producerer en del forskellige varer til gravide og nye mødre. De har bl.a. en økologisk linie, som vi fører og deres andre produkter, som ikke består af økologisk bomuld, er OEKO-TEX® certificeret.

 

Gel wire amme bh

Carriwells nyeste amme bh hedder gel wire, fordi den gele bøjler i stedet for almindelige stålbøjler. Det er super godt til dem, som ønsker støtte, men ikke vil have stålbøjler. Skålene er generøse i størrelsen og er gode til at udvide sig. Selve bh'en er normal i størrelse. Gel wire amme bh'en er OEKO-TEX® certificeret.

 

Økologisk amme bh

Den økologiske amme bh har en god støtte og er meget åndbar. Da den indeholder 65% økologisk (GOTS) bomuld er den god til sart hud og den har en god pasform. Den er lidt lille i størrelsen og skålen er ikke så fleksibel som fx gel wire bh'en, da den ikke indeholder så meget kunststof. Den økologiske amme bh er både OEKO-TEX® og økologisk certificeret.

 

Sømløs graviditetsbh

Denne bh er rigtig god til graviditeten, da den giver god støtte til ømme bryster og ikke har nogle generende sømme. Den kan også godt bruges til amningen, men den har ikke den smarte klik åbne/lukke funktion, som en almindelig amme bh har. Den er både OEKO-TEX® og økologisk certificeret.

Boob sort amme bh
Boob t-shirt amme bh i sort

Boob Design

Boob Design er et svensk firma, som går meget op i økologiske og miljøvenlige produkter. Alle deres amme bh'er er OEKO-TEX® og vi har udelukkende deres økologiske ammetøj i shoppen. De har også ammetøj i et meget miljøvenligt materiale Lyocell, det er fantastisk blødt og smyger sig skønt om kroppen!

Sportsamme bh

En helt ny og unik amme bh fra Boob, som giver den ultimative støtte. Brug den hvis du dyrker meget sport eller har meget øm barm, som skal have optimal støtte. Den er svedtransporterende og med ekstra brede stropper, virkelig et godt produkt. Den er OEKO-TEX® certificeret og lavet af kunststof, samme materiale som sportstøj.

T-shirt amme bh

Denne amme bh ser fantastisk ud under en t-shirt! Den giver helt runde former og er blød og lækker. Den har ekstra indlæg inde i som kan tages ud, de er med til at give den bløde, runde facon. Meget lækker amme bh med triple lukning bagpå, god pasform og god støtte. Den findes i tre farver, sort, hvid og beige og den er OEKO-TEX® certificeret.

Double strap amme bh

Meget fin og prisbillig basis amme bh. Den er to stropper, så vægten kan fordeles over skuldrene. Stoffet et tyndt og blødt og smyger sig fint over huden. Den giver ikke så meget støtte som fx sportsammebh eller t-shirt ammbh, så vi anbefaler den ikke til ømme bryster. De er små i størrelse, så du kan godt gå op, hvis du er i tvivl. OEKO-TEX® certificeret.

Amme bh i sort - dots

Sød og fin amme bh med prikker og en rød sløjfe foran. Den har fine blonder over bh kanten og giver medium støtte. Den er normal i størrelsen og egner sig godt som hverdags amme bh. OEKO-TEX® certificeret.

Amme bh i uld

Helt unik for Boob er deres amme bh og ammetop i uld. De sidder rigtig godt, giver god støtte og vigtigst af alt: De varmer brystet! Vælger du ammetoppen, så får du også varmet maven og ryggen og når du hiver op i blusen til amning, så er du ikke blottet og bliver ikke kold. Kulde er brysternes store fjende og du kan risikere stoppede mælkekirtler, hvis du ikke holder brysterne varme. Kan bruges både sommer og vinter og de har Boobs velkendte gode pasform.

Slankende ammetop

Ammetoppene findes både i sort og i hvid. En ammetop er så smart og et rigtig godt køb, da det er en amme bh og undertrøje i ét. Du får varmet maven og ryggen og når du skal amme, trækker du blot op i din bluse og du kan åbne bh'en. Du blotter dig ikke og du bliver ikke kold, som hvis du kun har bh på. De støtter lige så godt som en amme bh og så holder de lidt på det hele, så du føler dig mere stram over maven, hvilket kan være en rar fornemmelse efter fødslen, hvor maven måske føles slap. Den strammer simpelthen op og det kan være rart både hvis for tykke og tynde! Ammetoppene fra Boob er OEKO-TEX® certificeret.


Økologisk amme bh fra Engel
Økologisk amme bh fra Engel

Engel Natur 

Engel er et tysk firma, som har specialiseret sig i naturlige og økologiske produkter til børn og voksne. De er meget økologiske og rene i deres materialer.


Ammebh, natural

Vores mest "au natural" amme bh. Den er utrolig blød, elastisk og giver et let hold på brysterne. Den er rigtig god til ømme bryster, som bare skal have fred og ro. Her er intet som kan stramme og du åbner let ammefunktionen ved at trække ned foran. Den findes og i sort og de er begge økologisk certificerede.


Det var oversigten over vores amme bh'er. Den bliver løbende opdateret og du er meget velkommen til at lægge en kommentar nedenfor.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...


Just Visit for Best info:
Packers and Movers Bangalore
Packers and Movers Hyderabad
Packers and Movers Mumbai

Unknown sagde ...



Packers and Movers Noida
Packers and Movers Chennai
Packers and Movers Kolkata
Packers and Movers Ahmedabad
Packers and Movers Surat

Anonym sagde ...

Problemet med ammebher fra bl.a. Carriwell i kunststof er, at de er mindre åndbare = risikoen for svamp i brystvorterne stiger. Det burde alverdens hjemmesider, som sælger ammebher, gøre opmærksom på :)