fredag den 13. maj 2011

Gode råd om stofbleer

Vi har mange gode stofbleer hos Naturebaby.dk og her er nogen gode råd, hvis du overvejer at køre på stof i stedet for engangs!


Gode råd om valg af stofbleer:

Der er mange forskellige slags stofbleer på markedet. Inden du laver en investering, vil det være klogt at gøre nogen overvejelser for at være sikker på, at du starter med at købe dét, som passer bedst til netop dit behov.


1.    Hvad er din grund til at vælge stofbleer? Miljø, økonomi eller sundhed? Hvis du fx går efter de sundhedsmæssige fordele, er det jo vigtigt at vælge økologisk bomuld.
2.    Skal det være så nemt som muligt eller så billigt som muligt? Den nemmeste løsning er ofte ”all-in-one” bleer, som leveres samlet og den billigste løsning er tit to-delte systemer, som ofte er lidt mere besværlige i brug.
3.    Hvor ofte kan du vaske? Hvis du kan vaske dagligt, kan du måske nøjes med 14 bleer og vil du gerne vaske hver 2.-3. dag, skal du have ca 24 bleer.
4.    Vælg gerne økologiske materialer eller materialer produceret efter öko-tex standarder. Bleerne vil være mod dit barns hud fra nu og et par år frem i tiden.
5.    Vælg den rigtige ble til det rigtige tidspunkt. Skal dit barn sove, skal det have en tyk ble på, måske med ekstra indlæg, som kan suge meget. Omvendt behøves måske kun en tynd ble i dagstimerne.
6.    Vask bleerne korrekt. Spar penge og miljøet og vask kun på 60 grader og en gang imellem på 90 grader. Dette forlænger også bleernes holdbarhed.
7.    Lufttør bleerne. De fleste stofbleer kan sagtens tåle tørretumbler, men det er dyrt, miljøbelastende og slider ekstra på bleerne, så brug kun tumbler, hvis du virkelig har brug for det.
8.    Husk, behandler du dine bleer godt, kan de sikkert også holde til barn nummer to, sikke en besparelse!
9.    Brug gerne en stor blepose i din blespand. Det gør det nemmere at få bleerne over i vaskemaskinen og posen er lige til at vaske.
10.    De fleste institutioner vil gerne bruge stofbleer, de vil dog helst have all-in-one bleer, som er nemme i brug. Tag dette med i overvejelserne fra starten, hvis du fx overvejer et to-delt system.

Sådan ser en moderne stofble ud i dag:

Se hele udvalget af stofbleer hos Naturebaby.

Ingen kommentarer: