mandag den 30. maj 2011

Ammeindlæg

Naturlige ammeindlæg hos Naturebaby.dk.

Jeg bliver tit spurgt: Hvilke ammeindlæg skal jeg vælge og hvad er bedst? Skal det være ammeindlæg af bomuld? Uld og silke? Eller kan jeg lige så godt bruge engangsammeindlæg?

Lad os kigge lidt på de forskellige typer:
Engangsammeindlæg er lavet af kunstigt materiale. Der er sugende "super absorberende polymer" i, for at kunne suge overskydende mælk til sig. Det er et kemisk stof, fremstillet af olie råstof. Det ville jeg aldrig putte på mit bryst, hvor min lille baby skal ligge og sutte sin mælk til sig. Derudover er der et vandtæt ydre, som lukker brystet inde og gør det svært at ånde. Det er skidt en ny mor, som måske har ømme brystvorter og skal holde trøske/svamp ude. Et fugtigt miljø uden mulighed for at få luft giver desværre et gunstigt miljø for trøske/svamp.

De mere naturlige alternativer er fx et ammeindlæg af bomuld eller uld/silke.
Ammeindlæg, bomuld
Ammeindlæg af bomuld har mange fordele: De kan absorbere en masse mælk og samtidig er de åndbare. Det er et naturligt materiale, så du udsætter ikke dig selv og din baby for unødig kemi. Husk at vælge økologisk bomuld, så du undgår formaldehyd og andet skidt, som bruges til produktionen af konventionel bomuld. Ulempen ved ammeindlæg af bomuld er, at når de bliver våde af mælk, kan de også blive kolde og det er vigtigt at holde brystet varmt, for at undgå mælkeknuder. Du kan bruge uld/silke indlæg uden på bomulden, for at undgå, brystet bliver koldt.

Ammeindlæg, uld/silke
Ammeindlæg af uld/silke. Silken er antibakteriel og skal lægges inderst mod brystvorten. Ulden udvendigt sørger for at suge mælken til sig og holder samtidig brystet varmt. Har du problemer med trøste/svamp eller sår, så er silke mod brystvorten den rigtige løsning. Den kan ikke helbrede, men du kan forebygge og undgå unødige bakterier.

Vores konklusion er derfor:
Lækker du meget mælk, så brug et ammeindlæg af økologisk bomuld. Brug gerne et ammeindlæg af uld/silke udenpå, for at holde brystet varmt.
Har du problemer med trøske/svamp eller sår og rifter, så brug et ammeindlæg af uld og silke.
Hvis du kun lækker lidt, så vælg altid uld og silke ammeindlæg. Så sørger du for at holde brystet varmt, mælken flydende og baby glad! :)

Vi har et udvalg af naturlige ammeindlæg hos Naturebaby, vælg det rigtige for dig. Hvis du stadig er i tvivl, så rådgiver vi gerne over mail eller telefon. :)

Ingen kommentarer: