torsdag den 9. juni 2011

Diva Cup

Vi er stolte af, at have Diva Cup hos Naturebaby.dk. Derfor synes vi, I skal have nogen tips med på vejen fra Jasminika Dolfi, som er den danske importør af Diva Cup.

Nedenfor kommer hendes egne tips til en god start med Diva Cup.

Diva Cup


Jasminika:

Først vil jeg sige tillykke med den lille geniale dims. Mange kalder den en revolution indenfor menstruation – hvilket jeg så absolut kan tilslutte mig. Det er nu snart 15 år siden jeg fik min egen første menstruationskop (andet mærke, andet materiale, men same-same princip) og jeg kan stadig ikke få armene ned af begejstring… Hold da fest hvor har den gjort livet langt mere nemt, ubesværet, lækkert og billigere… ja jeg har sådan set sparet ca 10.000 kr indtil videre.

________________________________________
Suppler med et trusseindlæg de første par måneder, så du er sikret mod uheld indtil du får styr på det
Læg koppen helt ned til vandret når du indfører den, for at følge skedens naturlige vinkel
Tryk inde i skeden på skedevæggen med en finger for at få koppen til at folde sig ud
Sæt mobilen eller anden alarm til at ringe, så du mindes om at du skal tømme vidunderet
Har du født, så lav knibeøvelser, der skal faktisk ikke så meget til før det hjælper
________________________________________

Nogen de finder fidusen med at sætte den ind og tage den ud med det samme, mens andre (inkl mig selv) lige skal bruge et par menstruationer på at finde teknikken, hvor tit den skal tømmes osv.. Det er helt normalt. Jeg plejer at anbefale at man benytter et trusseindlæg de første par måneder, så man undgår uheld.

Læser du brugermanualen, hvilket jeg absolut anbefaler inden brug, kan du se hvordan du på forskellig vis folder koppen inden du indfører den. Du kan også se illustrationer der viser det nærmere.

Og selvom du måske har fulgt anvisningen og du så stadig måske lækker så tænker jeg straks vinklingen girlfriend vinklingen… Fordi det er typisk derfor… Følger den ikke skedens naturlige vinkel, men kommer til at ligge lidt skævt, så kan blodet flyde ved siden af. Faktisk skal den helt ned og ligge vandret når den føres ind, bagud mod halebenet og ikke opad i kroppen.

Når den er sat ind i den rigtige vinkel, skal du sikre sig at den er foldet helt ud, da den ellers ikke kan opsamle blodet ordentlig og det flyder ved siden af. Det kan du tjekke ved at gribe om bunden på den, og mærke om du kan dreje den en hel omgang rundt. Kan du ikke det nemt, er den ikke foldet ud og du kan indføre en finger langs kanten på den og mærke efter på siden af DC. Tryk lidt rundt og mærk om den folder sig ud. Gør den endnu ikke det, så tryk med din finger ud i skeden, f.eks. ned mod endetarmen. Det skaber plads i skeden og burde forårsage at koppen folder sig ud.

Det kan lyde helt kompliceret, men det er faktisk ret simpelt og så snart man har lært det, så tager det kun ca. 3-4 sekunder. Jeg har taget tid… :-) Det er ligesom den gang vi f.eks. sku lære at bruge tampon eller cykle – once you got, you got it.

Har du fulgt ovenstående så burde du ikke alene overhovedet ikke kunne mærke at du har den siddende (jeg selv sætter mobilen til at ringe hver 12 time, så jeg mindes om at jeg rent faktisk har min menstruation og skal tømme koppen) samt den bør holde tæt.

Gør du stadig ikke det, så kan det være at du tilhører de meget få kvinder jeg her hørt om, som efter en graviditet er blevet lige lovlig slappe dernede. Ja så skal du i gang med knibeøvelserne. Mange får himmelvendte øjne bare ved tanken, men min erfaring er, at der faktisk ikke skal så mange til, så kan man mærke en forskel og DivaCup’en holder igen tæt.

Ingen kommentarer: